Всяка от тях ще получи за проекта си по 15

...
 Всяка от тях ще получи за проекта си по 15
Коментари Харесай

113 общини у нас ще пуснат безплатен безжичен интернет с пари от ЕС

 

Всяка от тях ще получи за плана си по 15 000 евро от програмата WiFi4EU

Безплатна високоскоростна интернет връзка ще изградят на територията си 113 български общини. Те ще получат по 15 000 евро в границите на акцията WiFi4EU, съобщи Нова ТВ и inews.bg.

Една от общините, които ще се възползват от услугата, е Сапарева баня. В петък българският еврокомисар Мария Габриел връчи ваучера на кмета на града. Общината сама ще реши в кои зони да бъде построена мрежата. Очаква се тя да проработи при започване на юни.

А съгласно Габриел съществуването на интернет ще даде повече видимост на културното завещание и красивата природа на България.

" Вярвам, че през днешния ден изпълваме думичката " съгласуваност " с съответна изгода за хората – младите да продължат да употребяват интернет пространството за достъп до културата, до познание, до информация, да дадем опция на нашите възрастни хора да имат връзка със своите деца и внуци ", разяснява еврокомисарят.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР